απο το blog μας

Απολύμανση-Μυοκτονία-Απεντόμωση

Με τον όρο Απολύμανση εννοούμε τη διαδικασία που εξαλείφει από αντικείμενα πολλούς ή όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς και πρωτόζωα, με εξαίρεση τους βακτηριακούς σπόρους. Με την εφαρμογή αυτή, ελαχιστοποιείται η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, καθώς εξασφαλίζονται συνθήκες απόλυτης καθαριότητας.

 

Η απολύμανση σε χώρους όπως νοσοκομεία, κλινικές, εστιατόρια, café, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, ξενοδοχεία κ.α. είναι υποχρεωτική από την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Οι απολυμάνσεις διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία εξαρτώνται από την περιοχή, το μέγεθος του κτιρίου, την εποχή καθώς και άλλους παράγοντες.

 

Τα υψηλής ποιότητας απολυμαντικά, που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας, καθώς και η τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού, που εφαρμόζει τις απολυμάνσεις, διασφαλίζουν την πλήρη μικροβιολογική αποστείρωση.

 

Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και δεν βλάπτουν τους ανθρώπους, τα κατοικίδια και τα φυτά, ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικά, μη διαβρωτικά και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων).

 

Η εφαρμογή συμμορφώνεται πλήρως με την Κοινοτική Νομοθεσία (Οδηγία 98/8 ΕΚ) και την Εθνική Νομοθεσία (Π.Δ. 205/2001).

 

Mε τον ορισμό ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ εννοούμε την καταπολέμηση των τρωκτικών (ποντίκια, αρουραίοι) καθώς είναι φορείς σοβαρών επιδημικών ασθενειών. Πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου αποτελούν τα τρωκτικά. Πρώτα σε επικινδυνότητα, τα τρωκτικά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τα κτίρια επειδή ζουν σε εσωτερικούς χώρους. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πρόκληση πυρκαγιών ροκανίζοντας καλώδια, ενώ μπορούν να καταστρέψουν τη μόνωση σε εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων προκαλώντας πολυδάπανη απώλεια της θερμότητας, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος αντικατάστασης.

Τα τρωκτικά μεταδίδουν ασθένειες όπως η σαλμονέλα και είναι πιθανόν να μεταδώσουν ένα είδος λεπτοσπείρωσης.

 

Ο έλεγχος και η καταπολέμηση των τρωκτικών, γίνεται με τις εξής μεθόδους:

 

Τοποθέτηση ειδικών δολωματικών σταθμών με τις απαραίτητες προδιαγραφές και κλειδί ασφαλείας.

 

Οι δολωματικοί σταθμοί περιέχουν δολώματα αναρτημένα με ασφάλεια, ώστε να μην μπορεί το τρωκτικό να τα μεταφέρει εκτός.

 

 

Επίσης οι δολωματικοί σταθμοί:

 

Δίνουν τη δυνατότητα ελέγχου της κατανάλωσης του δολώματος και της καταγραφής της.

 

Κάνουν το δόλωμα πιο ελκυστικό και καταναλώσιμο.

 

Προστατεύουν το δόλωμα από νερά και υγρασία.

 

Δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο δόλωμα στους μη αρμόδιους, σε παιδιά και ζώα.

 

Οι δολωματικοί σταθμοί τοποθετούνται βάσει σχεδίου από τον υπεύθυνο επιστήμονα, αριθμούνται και σημαδεύονται σε ειδικό σχέδιο κάτοψης του χώρου. Ενδεικτικές ταμπέλες υποδεικνύουν τις θέσεις τους, ώστε να μην καταστρέφονται κατά λάθος, αλλά και να ελέγχονται αποτελεσματικότερα από το προσωπικό της εταιρείας μας.

 

Για να ελέγχουμε την παρουσία των τρωκτικών, χρησιμοποιούνται ειδικοί σταθμοί ελέγχου με δολώματα χωρίς δραστική ουσία ή κάποιο άλλο τρόπο σύλληψης (μηχανικές παγίδες σύλληψης).

 

Σημαντικός παράγοντας παραμένει και εδώ η πρόληψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Μεγάλη βοήθεια αποτελεί και η στατιστική απεικόνιση των ευρημάτων, μέσα από την επεξεργασία των δελτίων ελέγχου δολωματικών σταθμών, ώστε να γίνονται οι κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.

 

Με τον όρο απεντόμωση, περιγράφεται η μέθοδος που ακολουθείται για την καταπολέμηση των επιβλαβών εντόμων, αλλά και άλλων αρθροπόδων που θεωρούνται παράσιτα.

 

Εγγυούμαστε γρήγορη και αποτελεσματική καταπολέμηση για έντομα:

 

Κατσαρίδες, Κοριοί, Ψύλλοι, Σαράκι, Τερμίτες, Σκόρος, Έντομα αποθηκών, Μυρμήγκια, Κουνούπια, Σκνίπες, Μύγες, Μαύρα Μυγάκια, Σφήκες, Αράχνες, Ψαράκια, Μαύρα Σκουλήκια, Σκορπιοί, Ακάρεα, Τσιμπούρια, Σαρανταποδαρούσες, Φίδια, Σαμιαμίδια, και λοιπά παράσιτα.

 

Τα έντομα όπως π.χ. οι κατσαρίδες, μπορούν εύκολα να μεταδώσουν παθογόνους μικροοργανισμούς και αποτελούν έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς μεταδίδουν ασθένειες όπως η δυσεντερία, η γαστρεντερίτιδα, η διάρροια, ο τύφος, η πολιομυελίτιδα και η σαλμονέλα.

 

Τα κουνούπια είναι φορείς και ενδιάμεσοι ξενιστές σοβαρών ασθενειών του ανθρώπου και των ζώων. Στον άνθρωπο μεταδίδουν το πλασμώδιο της ελονοσίας, τον ιό του κίτρινου και του δάγκειο πυρετού, τον ιό του Δυτικού Νείλου, τη φιλαρίαση αλλά και ιογενείς εγκεφαλίτιδες. Οι μύγες μεταδίδουν την εντερίτιδα και παρασιτικά σκουλήκια, ενώ συνδέονται επίσης με την εξάπλωση του τύφου και της χολέρας. Μεγάλοι αριθμοί μυγών αναπτύσσονται συνήθως σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως οι εγκαταστάσεις εντατικής εκτροφής ζώων και οι χωματερές.

 

Η καταπολέμηση ανάλογα με την περίπτωση γίνεται με ψεκασμό χαμηλής ή υψηλής πίεσης, με τη μέθοδο του πυκνού υγρού και σε δύσκολες περιπτώσεις με τη μέθοδο του υποκαπνισμού.

 

Σκοπός της χρήσης των διαφόρων χημικών μέσων δεν είναι μόνο η καταπολέμηση των εντόμων στο ορατό περιβάλλον του υπάρχοντος χώρου αλλά όπου είναι δυνατόν και η καταστροφή των εστιών παραγωγής τους (φωλιές), που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και στο πιο απίθανο σημείο του χώρου. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση του πληθυσμού των εντόμων μέσω της μείωσης του ρυθμού παραγωγής νέων.

 

Η αποτελεσματικότητα των παραπάνω μεθόδων εξαρτάται από:

 

Την υπευθυνότητα και την εμπειρία του απολυμανσή.

 

Την καθαριότητα των χώρων.

 

Τη συχνότητα των επαναλήψεων, ανάλογα με το χώρο.

μπορεί να σας φανούν χρήσιμα...

Περιγραφή Επιχείρησης

Η Cleaning Vretos είναι μια σύγχρονη εταιρία καθαρισμού και υγιεινής που προσφέρει τις υπηρεσίες τις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 2008 και η κύρια έδρα της είναι στην Νέα Μηχανιώνα του Δήμου Θερμαϊκού. […]

Πιστοποίηση επιμόρφωσης απο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μετά απο  την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος: Έχουμε αποκτήσει δεξιότητες εντοπισμού, καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης επιφανειών ζωτικής σημασίας για την αποτροπή διάδοσης των μικροοργανισμών μέσω επαφής τους με αυτές. Έχουμε αποκτήσει δεξιότητες εφαρμογής τεχνικών […]